Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Nieuwsbrief Maart 2019

In deze nieuwsbrief leest U meer over:

  • Gezocht: voorzitter en secretaris bestuur VvE
  • Werkzaamheden 2 liften per etage start met rechterlift
  • Functioneren mechanische ventilatie
  • Vlaggen
  • Galerijvloeren
  • Ruud gaat met pensioen
  • Geluidsoverlast
  • Wie heeft 'groene vingers'en komt ons versterken?

Gezocht: voorzitter en secretaris bestuur

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

In oktober kondigden wij al aan dat wij dringend op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden. Op 9 april stelt de voorzitter zich niet meer herkiesbaar, en dan blijven er twee bestuursleden over. Beiden met een fulltime job. Dat betekent dat zij niet meer tijd dan zij nu al aan het bestuurswerk besteden beschikbaar hebben. Dus wie meldt zich aan? Het is echt nodig, en het is in het belang van ons allemaal.

Ook al is het voor een paar jaar, doe het! Het is interessant en leerzaam: een uitdaging. 

Mail ons als u interesse heeft en/of meer wil weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Functioneren mechanische ventilatie

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Zoals besloten tijdens de algemene ledenvergadering vorig jaar zijn in november de mechanische ventilatieboxen vervangen. Deze boxen werken goed maar hebben een goed ingericht/afgesteld ventiel in de woning nodig. Hiervoor is de installateur (Eltag) bij u geweest om uw woning hiervan te voorzien. Om een juiste werking van de installatie te waarborgen is het niet toegestaan om afzuigkappen (met motor) op de kanalen aan te sluiten.

Door een verbetering in de werking en hiermee de afzuiging van de nieuwe boxen kunt u tegen het probleem aan lopen dat de woning ‘vacuum’ wordt gezogen. Dit merkt u onder andere door een weerstand bij het openen of sluiten van de voordeur. Omdat de voordeur naar binnen draait zal deze door de afzuiging uit de sponning naar binnen worden gezogen waardoor deze minder goed afsluit en dit hoort u door de lucht die langs de deur naar binnen wordt gezogen. Alle naar buiten draaiende ramen en deuren worden ook naar binnen gezogen en zullen strakker in de sponning worden getrokken waardoor ze beter sluiten. Het klinkt logisch maar het is zo dat de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen op een of andere manier ook weer moet worden  ingebracht. Dit kan door een ventilatierooster en/of of klapraam in de gevel te openen.

Werkzaamheden 2 liften per etage start met de rechterlift

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Op vrijdag 29 maart gaat het van start. Op die dag wordt de bekisting aangebracht om op maandag 1 april direct te kunnen starten met het uitzagen van de openingen voor de tweede liftdeur. Dit zal per lift 2 weken in beslag nemen omdat de muren van erg dik gewapend beton zijn.

De werkzaamheden hebben een doorlooptijd van ca. 6 weken per lift, totaal dus zo’n 12 weken. Tijdens deze renovatie is het soms om veiligheidsredenen nodig dat beide Liften (tijdelijk) stilstaan. U wordt hier tijdig over geïnformeerd. Het betekent ook dat er de totale periode slechts 1 lift beschikbaar is.

N.B. De afspraak is dat er vóór achten geen lawaai wordt gemaakt: de werkzaamheden worden uitgevoerd van 08.00 - 17.00 uur.

 
Schema werkzaamheden per lift
 
 
WEEK 1 / 2:    realiseren openingen op de etages 2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 13
                       voor de werkzaamheden linkerlift de etages 1 - 3 - 5 - 7 - 9 - 11
WEEK 3:        aanvoer materialen en montage toegangen
 
WEEK 4:        vervangen besturingskast
WEEK 5 / 6:   resterende werkzaamheden en inregelen
 
Wij houden u op de hoogte middels het mededelingenkastje in de lift.
 
De huidige brievenbussen worden tijdelijk bij het raam geplaatst. Als beide liften klaar zijn, komen de nieuwe, ruimtebesparende brievenbussen in de hoek bij de rechterlift.

Galerijvloeren

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Jarenlang zochten wij naar een oplossing voor de galerijvloeren en die hebben wij gevonden. Zo verdwijnen de problemen van gladheid, en komt er geen vocht meer in de vloer, en dat voorkomt betonrot.

De oplossing is een ‘Traffic’ vloer. Deze wordt met name toegepast op galerijen, parkeerdekken, brugdekken en schepen. Eigenschappen van de vloer zijn: anti-slip, uvbestendig, slijtvast, waterdicht en bestand tegen chemicaliën. Bovendien laat deze vloer vocht uit het onderliggende beton verdampen en laat geen vocht door. De vloercoating heeft de eigenschap dat deze over een vochtige vloer kan worden aangebracht, en een snelle droogtijd heeft.In verband met lekkages van de galerij naar de nieuwe woningen (voorheen kantoren) zijn wij genoodzaakt actie te nemen. Daarom is besloten de galerij op de eerste etage te voorzien van een ‘Traffic’ vloer.Wanneer de ervaring met deze vloer goed is, zal dit systeem worden toegepast op alle galerijen.

Om een compleet  langgerekte en waterdichte ‘badkuip’ te realiseren, worden de dorpels onder het hekwerk, de opstaande rand van de gevel en de dorpels van voordeur en meterkast meegenomen. Dit laatste betekent dat de deur van de meterkast niet op slot mag zijn tijdens de werkzaamheden. Omdat de noodtrap erg glad en daarmee gevaarlijks is, wordt ook per galerij de noodtrap naar beneden meegenomen. Het is noodzakelijk dat, zowel galerijen als noodtrap, en op termijn ook de balkons, waterdicht worden afgewerkt om de vrij-dragende constructie te beschermen tegen indringing van vocht met als gevolg aantasting van de bewapening.

Meer weten over de 'Traffic'vloer? Kijk op:

www.thebo-bv.nl

 

Ruud gaat met pensioen

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Ruud heeft aangegeven dat hij per 1 oktober 2019 zijn functie beëindigt. Na bijna 5 intensieve en drukke jaren wil hij van zijn welverdiend pensioen gaan genieten. Om een nieuwe huismeester te vinden, hebben de drie besturen een sollicitatiecommissie ingesteld: Kees Klop en Ellie Dijkshoorn (gebouw I) - Ger Copier (gebouw II) - Marijke Inghels (gebouw III).

Geluidsoverlast

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Het bestuur beseft dat er het afgelopen jaar veel geluidsoverlast was. Ten eerste door de reguliere verbouwingen van verkochte woningen en ten tweede door de verbouwing van de kantoren naar 21 nieuwe woningen. Helaas loopt dit laatste uit en daarbij komt ons eigen onderhoud voor dit jaar. Te weten: • de galerijvloer op de 1ste etage (zie p. 3). Het werk duurt 4 dagen waarvan de éérste dag geluidsoverlast geeft omdat de losliggende tegels verwijderd moeten worden en de totale vloer wordt opgeschuurd. • de liften (zie p.1). Het maken van de lifttoegang geeft tweemaal 2 weken geluidsoverlast. Nooit vóór 8.00 uur. Dat is afgesproken. Hier moeten we even doorheen, en gelooft u ons: “we leven met u mee”. In ieder geval zijn onze werkzaamheden en hopelijk ook die van de nieuwe woningen op 1 juli afgerond, en dan is er rust.

Wie heeft 'groene vingers' en komt ons versterken?

Categorie: Nieuwsbrief Maart 2019

Tijdens het opkappen van onze woonomgeving, de Burg. Hogguerstraat oneven kant, hebben de drie besturen en de ontwikkelaar van de nieuwe woningen in onze gebouwen afspraken gemaak met de gemeente. De ontwikkelaar mocht fietsnietjes plaatsen en de planten in de plantenbakken vernieuwen, en de besturen kregen de toestemming om zelf de planten te beheren. Dat betekent onderhouden en zonodig vernieuwen. René van Antwerpen heeft zich al aangemeld voor het onderhoud van onze tuin. Voor tuingereedschap heeft de investeerder al gezorgd. Dus we kunnen van start gaan. Wie vindt het leuk om te schoffelen en te wieden? Geef je op bij René, hij woont op 667.

Gebouw 1

gebouw1

Gebouw 2

gebouw2

Gebouw 3

gebouw3