Wat doen die mannen daar…

Categorie: Nieuwsbrief december 2010

Het zijn Wim en Rob die getrouw iedere maandag, en soms vaker, gewapend met tang en vuilniszak het zwerfvuil opruimen. Wim kennen we wel, die woont in onze flat. Maar wie is Rob? Nou dat zit zo. Rob is al decennia een goede vriend van Wim en woont in Amsterdam Noord. Sommigen kennen hem misschien want de verbouwing van Plexat is mede door hem uitgevoerd. Wat eerst een veredelde bezemkast was, is nu een kleine maar prettige vergaderruimte in gebouw I.

Wim en Rob maken van alles mee. Als zij hun oranje vestjes dragen, worden zij voor gemeenteambtenaren aangezien. Ook vonden zij een keer een vijf eurobiljet, de eigenaar is echter nooit gevonden. Verder komen zij natuurlijk van alles tegen. Bij zuidwestenwind hebben Wim en Rob een handigheidje ontdekt. Wanneer zij de
rommel uit de nissen aan de balkonzijde vegen, waait deze vanzelf naar de laatste nis. Dat scheelt weer. 

De prikspullen zijn verkregen via de gemeente, en het karretje (zie foto) is aangeschaft door Bewonersbelangen. Dat maakt het werk een stuk prettiger. Dat was duidelijk toen ik foto’s kwam maken, want er wordt heel wat geraapt. Echt zakken vol. En natuurlijk is er af en toe een babbeltje met een bewoner. Wim en Rob vinden het werk ontspannend, genieten van de buitenlucht en van het resultaat. Wij ook, want het maakt het voor iedereen prettiger.

Wilt u ook een keertje meeprikken op maandag of liever op een andere dag? Dat kan, en is ook erg welkom. Neem dan contact op met Wim Blok, huisnummer 529.

 

De prikploeg: klik op de foto's voor een vergroting.

 

Hits: 1502