Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Energiescan

Categorie: Nieuwsbrief december 2010

Er zijn 66 energiescans uitgevoerd, de subsidie is binnen en de rapporten zijn verzonden. Drie appartementen ontvingen label D, 49 appartementen label E, 13 appartementen label F en 1 appartement label G. Zoals u ziet kan ons gebouw wel wat energiebesparende maatregelen gebruiken.

We noemen enkele mogelijkheden zoals:

 1. Gevelisolatie. Dit kan bij sommige appartementen een labelverbetering opleveren.
 2. Dakisolatie. Voor de bovenste appartementen ook een labelverbetering.
 3. Glasisolatie. Dit kan soms tot meer dan 2 labelverhogingen oplopen wanneer men HR++ glas gebruikt (deze voorziening gaat buiten de VvE om).
 4. De oude blokverwarming (1960) vervangen door bijvoorbeeld ieder een eigen unit (cvketel of een warmtewisselaar) geeft ook weer een labelverbetering.
 5. Zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit.
 6. Gevelpanelen met zonnecellen voor elektriciteit.
 7. Zonneboiler voor het opwarmen van water en ruimte.
 8. Warmtepomp hierbij wordt gebruik gemaakt van aardwarmte.
 9. Warmtepomp maar dan gebruikmakend van de Sloterplas.
 10. Micro-WKK (micro-warmtekrachtkoppeling). Hierbij wordt door een turbine stroom gemaakt en de warmte die daarbij vrij komt kan gebruikt worden.
 11. Grijswater circuit. Hemelwater opvangen en gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten.
 12. Bio-systeem. FecaliĆ«n opvangen en verzamelen in een tank (ondergronds). Door verteren ontstaat warmte die weer gebruikt kan worden.

Er zijn dus zeer veel mogelijkheden om een label te verbeteren, bijvoorbeeld met een eigen cv-ketel, spouwisolatie, HR ++ glas dan komt men zelfs op een label C, met een zonneboiler op B. N.B. Label A is alleen voor nieuwbouw.

Verschillende maatregelingen zijn niet haalbaar bijvoorbeeld een warmtepomp installatie, omdat dat alleen met vloer- of wandverwarming kan, dus een te grote renovatie. De Micro-WKK hebben we gehad maar helaas is de turbine twee jaar geleden ontploft en Nuon vond het niet interessant om een nieuwe te plaatsen, terwijl er wel een ruimte speciaal daarvoor naast de flat is gebouwd. In verband met de hierboven genoemde maatregelen zullen we bedrijven benaderen die uit kunnen zoeken wat voor ons interessant is qua rendement, kosten, terugverdientijd, subsidie en niet te vergeten comfort.

Hits: 1682

Gebouw 1

gebouw1

Gebouw 2

gebouw2

Gebouw 3

gebouw3