Joomla 3.1 Templates by FatCow Coupon

Wonen in de Burgemeester Hogguerstraat

Categorie: Algemeen

De Burgemeester Hogguerstraat in Amsterdam-Slotermeer bestaat uit in totaal drie flatgebouwen met elk dertien verdiepingen. Ieder gebouw bevat 169 appartementen, waarvan 39 met twee kamers (totale oppervlakte 50 m²), 117 met drie of vier kamers (85 m²) en 13 met vijf kamers (90 m²).

De appartementen beschikken over een eigen bergruimte in de onderbouw. De gebouwen staan aan de noordzijde van de Sloterplas. De bouw ervan werd in 1966 voltooid.

BH in aanbouw

Over de totale breedte van ieder appartement bevindt zich een royaal balkon op het westen, waarop het vooral in voorjaar en zomer goed toeven is. De gebouwen zijn dusdanig gelegen dat er sprake is van een riant, panoramisch uitzicht over de Sloterplas. Daarvan kan men niet alleen overdag genieten maar zeker ook 's avonds wanneer in de wijde omgeving de verlichting is ontstoken. De zonsondergangen zijn een (vaak) dagelijks terugkerende belevenis op zich!

 hogguerstraat-luchtfoto-banner3 gebouwen met vrij uitzicht over de sloterplas.

Automatische deuren die met een Tag ( elektronische sleutel) geopend kunnen worden, geven toegang tot de gebouwen en de bergruimten. De galerijen zijn bereikbaar door middel van een tweetal liften. De appartementen zijn voorzien van centrale warmwatervoorziening en centrale stadsverwarming. Met uitzondering van de tweekamerappartementen, beschikt elke flat over een badkamer met ligbad.

 

Recreatie- en sportmogelijkheden

Aan de Sloterplas is het in allerlei opzichten goed wonen. Een wandeling door het rondom de plas gelegen Sloterpark ('rondje Sloterplas', ca. 6 km.) is een bekend fenomeen. Ook skeelerliefhebbers komen in het Sloterpark ruimschoots aan hun trekken.Vanuit de Burg.Hogguerstraat is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Sloterparkzwembad dat zomer en winter is geopend. De talrijke fietspaden nodigen uit tot het maken van een mooie fietstocht naar het Nieuwe Meer en Amsterdamse Bos of recreatiegebied Spaarnwoude.

Door het stadsdeel worden voorts voor jong en oud diverse (groeps-) activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, recreatie en sport.

Haven Volop mogelijkheden voor watersport op de sloterplas.

 

Winkelen

Op 15 minuten loopafstand vindt U Plein 45. Hier bevindt zich een overdekt winkelcentrum en een dagmarkt. Tevens zijn op Plein 45 het Tuinstadhuis met een loket voor alle burgerzaken de Openbare Bibliotheek is in de Honingraat op de slotermeerlaan gevestigd.

Aan de westzijde van de Sloterplas vindt U het gedeeltelijk overdekte winkelcentrum van Osdorp met aangrenzende winkelstraten. Ook zijn daar het Cultureel Centrum 'De Meervaart' en de Openbare Bibliotheek gevestigd.

 

Ten slotte

Wellicht is bovenstaande toelichting op de vele aantrekkelijke kanten van het wonen aan de Sloterplas, voor U aanleiding de Burg. Hogguerstraat te betrekken bij Uw zoektocht naar een andere koopwoning in groen Amsterdam-West!

3-gebouwen-banner3 gebouwen met vrij uitzicht over de sloterplas.

 

Hits: 9912

Gebouw 1

gebouw1

Gebouw 2

gebouw2

Gebouw 3

gebouw3